Sunday, July 16, 2006

Pipacsok


Régóta próbálkozom már pipacsfotózással, de talán ez az első képem amivel meg vagyok elégedve. A legnagyobb nehézség a pipacsfotózással az, hogy túl könnyű lefotózni. Úgy értem szép színes, piros, zöld szépen áll, klassz szirmai vannak, az ember gyorsan megörül, megelégszik az eredménnyel és végülis tucatfotó lesz belőle. Tehát tulajdonképpen a pipacsfotónál zavaróak a színek - úgyse mondanak semmit, mindenki tudja, hogy piros. Érdekesebbek a lehajló bimbók, az imbolygó "szőrös" szárakon bólogatva...

A fenti kép egy párás reggelen készült 6 óra körül, június közepén. A nap éppen besütött a temető mellett a pipacsmezőre. A felvételhez orthokromatikus filmet (Maco Ortho25c - Xtol 1+2 22 fok, 9 perc) használtam, ami a vörösre érzéketlen, ezért a szirmok teljesen feketék.

Monday, July 03, 2006

Knokke

Knokke a belga tengerpart egyik gyöngyszeme. A belgák francia riviérája, ha szabad ezzel az idétlen képzavarral élnem. Knokke az Északi-tenger partján, a belga-holland határon fekszik. Kicsit szemléletesebben úgy tudnám mondani, hogy itt:


Láttam gagyi rövidujjú inget 100€-ért, meg trampli női cipőt 300€-ért, szóval valószínűleg ITT dübörög a gazdaság. Volt néhány autó is árcédula nélkül, valami ló ágaskodik rajta, úgy néztem (klikk a képre!):



Tudom, nem mindenki szereti a pirosat, volt más szín is... A képre csak az egyik fele fért rá, a hátam mögött még ugyanennyi sorakozik, bár ott már van egy kis csalás, mert nem mind Ferrari, a sor végén volt néhány Lamborghini meg Maserati is:



De volt más is, például a helyi bugyi és gatyabolt (najó, fehérnemű kereskedés) tulajdonosának Porsche típusú játékautója:


Napsütés és hűs tengeri szél:

Forró homok, és jéghideg sör. A legjobb párosítás:


Szikrázó napsütés 6 órakor is. Távolban a kikötő. Valójában este 8-9-ig lazán lehet napozni, napnyugta fél 11 körül...



Tiszta víz, nyakig érő hullámok. Nagggyon jó!


... és a beach:



Saturday, July 01, 2006

900 Watt 3s


Ha a CD-t betesszük a mikróba érdekes felületet kapunk. Azért csak óvatosan, nem teljesen biztonságos a dolog. A nagy hőtől felrobbanhat vagy kigyulladhat a cucc és akkor takarithatjuk a sok trutyit. Egy jó fotóért persze... :)