Friday, June 05, 2009

Ciprus 3.

Egykoron Velencei-fal, Nicosia erődítménye, később meleg bár, de most csak mi ülünk a Bastione szórakozóhelyen. Kiri és barátai a jövő heti búcsúbulit szervezik, Kiri egy évre New Yorkba költözik filmrendezést tanulni.

Egy-egy ouzo special koktél (ouzo + jég + víz + gránátalma szirup) után továbbállunk és egy borkóstoló bárban talál bennünket az éjfél. Az akcentusa alapján bolgárnak tippelem a pincérlányt és valóban. Itt sem beszél senki görögül... Másnap Stella egy olasz étterembe invitál bennünket ebédre. (Il Paesano 2064 Stravolos, Nicosia paesano@cytanet.com.cy).

A hely tulajdonképpen se nem olasz, se nem étterem, inkább egy olasz-francia-spanyol gourmand fűszeres. Sajtok, sonkák, tészták, borok, fűszerek a legjobb minőségben. Az ebéd is egy kicsit rendhagyóra sikerül: megismerkedünk a görög tulajdonossal (Kimon Georgiou) és hosszasan beszélgetünk a magyar és egyéb borokról miközben folyamatosan rendeli nekünk a különleges kóstolókat. Mennzei spanyol sonka, érlelt francia brie sajt, friss spagetti, frissen sült focacchia oliva olajjal és füstölt (!!!) sóval.


Délután 2-től 5-ig tart az ebéd közben elfogy három üveg bor is, legemlékezetesebb a toszkán Il Brunello di Montalcino 1995-ös palack! Fantasztikus bor! Néhány óra pihenés után 8 körül indulunk Kiri szüleihez Episkopiba. Limassoltól kb. 20 km-re nyugatra, egy csendes kertvárosi utcába érkezünk. Minden nzugodt és csendes, a klíma is kellemesebb a fullasztó nicosiai 40fok után. Holnap kipróbáljuk a tengert és meglátogatunk néhány bortermelőt Kiliani környékén...

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Thankѕ foг sharing уouг thοughts about Tens
unitѕ. Regards

7:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hi thеrе! Someonе in my Mуspace gгoup sharеd thіs wеbѕіte with
us sο I camе to givе it a look. I'm definitely loving the information. I'm bookmarκing and will be twееting this
to my follоwегs! Ѕuρerb blog and amazing stylе
and design.

Alѕo ѵisіt mу web-site ft worth seo Company

1:30 PM  

Post a Comment

<< Home